Familjeidyllen som krossas

I villaområdet någonstans mitt i Sverige finns allt. Skola, ICA-affär, trevliga grannar. Familjen på Lingonstigen 114, mamma, pappa och barnen Embla och Kalle, saknar ingenting. Livet fylls av jobb, skola, fotbollsträning och tv-kvällar.

Så plötsligt sätter 15-åriga Embla alla regler ur spel. Hon är som förbytt och stänger dörren om sina hemligheter. Förändringen drar med sig hela familjen och när mamma Susanne upptäcker att en av hemligheterna är att Embla skär sig, förvandlas deras trygga tillvaro till ett mörkt helvete.

I konflikternas centrum står Susanne, med en känsla av total maktlöshet när ingen lyssnar på familjens rop på hjälp. Samtidigt är hon fast besluten att aldrig ge upp. Lingonstigen 114 är något så ovanligt som en skildring av det aktuella problemet med självskadande tonåringar ur ett föräldraperspektiv.

Maria Fagerberg debuterade 2003 med den uppmärksammade romanen Svart dam. Hon har arbetat med ungdomar i hela sitt vuxna liv, som gymnasielärare och på senare år även som skolledare. Maria är bosatt i Linköping med man och två söner. Lingonstigen 114 är hennes fjärde roman på Bokförlaget Forum.

 

Pressklipp

 

Lingonstigen 114

Köp boken
Adlibris
Bokus
Bokia

Författare: Maria Fagerberg
Utgivningsdatum: 2009-03-18
ISBN: 9789137134437
Bandtyp: Inbunden
Format: 132 x 207
Sidantal: 249
Informationsansvarig: Isabella Falkowska