Maria Fagerberg gjorde en uppmärksammad debut med Svart dam. Nu återkommer hon med en bok som även den är tunn till omfånget men har en enorm tyngd.    I ett fiktivt land vaknar nio olika människor upp till en ny tillvaro. Inbördeskriget har kommit till deras Hemland och ingen kan undgå dess verkningar. Allt som känts självklart och hemvant slås i spillror och de befinner sig plötsligt i en förryckt värld.    

Till Hemlandet är en intrikat väv, uppbyggd av korta scener där vi gradvis får lära känna skolpojken Marc, cynikern Markus, den gamla kvinnan Oma, Prästen, soldaten Fred, tonårsflickan Angela, flyktingen Isak, Presidenten och den unga kvinnan Simone. Samtidigt som deras Hemland trasas sönder får vi ta del av deras vardag, deras tankar, deras glädje och smärta.

Med ett precist språk och stor inlevelseförmåga lyckas Maria Fagerberg skildra ett samhälles sönderfall och krigets brutalitet utan att någonsin hemfalla åt klichéer och fördömanden. Hemlandet skulle lika gärna kunna vara Sverige, människorna skulle lika gärna kunna vara vi.

Pressklipp

 

Till hemlandet

Köp boken
Slutsåld

Författare: Maria Fagerberg
Utgivningsdatum: 2004-01-21
ISBN: 9789137122779
Bandtyp: Inbunden
Format: 131 x 206
Sidantal: 138
Övrig fakta: Slutsåld