Bloggen

Att mätta slukhålet

Kanske är det inbillning, men jag tror ändå att alla människor har ett mentalt slukhål inombords. En del precis under ytan, andra djupare in. Slukhål som styrs av känslor, som är ologiska och krävande, ständigt hungriga.

Mitt eget slukhål vill mättas med onödig konsumtion, träning, fotbollsmatcher och rött vin. Det får mig att känna att jag plötsligt behöver ett par retro-Levi's, en speciell t-shirt, en ny väska, en gammal bok på originalspråk. Tvingar mig till en extra träningskvart fast jag egentligen inte hinner. Får mig att köa för klackbiljetter till en kall novembersöndag, trots att jag vet att 90 minuter fotboll också innebär minst fyra timmars restid, dyra tågbiljetter, mat-på-språng och noll vila på hela dagen.

Jag tänker att slukhålet är som en stressad småbarnsförälder, en utspänd magsäck, en trött tonåring. Det vill ha snabba kolhydrater, direkta belöningar. När man försöker ge det skrivbeting, rättningshögar, utrensning av skåp och garderober kniper det ihop munnen och vänder bort huvudet. Sluter sig. Vägrar att kommunicera.

Så vill man vara medberoende till sitt mentala slukhål? Surfa runt på okända köpsajter, räkna om pund, dollar och euro till kronor, gamla/utländska/oklara storlekar till small och 27/30, försöka övertyga sig själv om att recensionerna på Trust Pilot nog inte är representativa, tänka att de nöjda nog inte har skrivit något? Låta det fresta med endorfinkickar som man aldrig hinner njuta av? Rariteter som man knappt ens vet om man vill ha?

Så klart inte. Men om slukhålet ändå måste mättas tänker jag att man borde kunna lura eller träna det. Exponera det för köpstopp, max 90 minuters träning åt gången, fyra timmars skrivande istället för på-väg-till-match-tid. Lära det att nöja sig, kanske till slut till och med själv kräva det småtråkiga, svårtuggade och hårdsmälta.

Det är planen för mitt slukhål under 2020.

Ett glas rött vin på en halvtrashig bar då och då kan jag fortfarande kompromissa med.En kaosteori
vad hade vi egentligen att klaga på?
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Guest
tisdag, 09 mars 2021